• Ingyenes szállítás
 • 30 napos termékvisszaküldés
 • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

Paddle labdák

Termékek: 6

View as
 1. BABOLAT Padel Tour x3 sárga 149791
  3 895,00 Ft
  2 715,00 Ft
  OS

  1

 2. HEAD 3B Pro S sárga 575713
  2 445,00 Ft
  OS

  1

 3. HEAD 3B pad. sárga 575603
  2 080,00 Ft
  OS

  1

Paddle labdák - válasszon helyesen a Sportano boltban

A padel egyre népszerűbb sport Lengyelországban. Dél-Amerikából származik, pontosabban a forró mexikói Acapulcóból, ahol először játszották le ezt az egyedülálló sportágat. Leggyakrabban duóban játsszák, a tenisz és a squash kombinációja. A teniszhez hasonlóan a mérkőzéseket szettekben és játszmákban játsszák. A játékhoz használt pályák is megtévesztően hasonlóak. 

Mint a squash vagy más ütősportok esetében, itt is szükség van egy labdára. Kevésbé rugalmas és egy kicsit könnyebb, mint a teniszben használt, ami miatt alacsonyabbra pattan. Az ütőhöz hasonlóan ezt is az Ön játékstílusához kell igazítani. A sportano.hu oldalon nem csak a megfelelő labdát vagy ütőt találja meg, hanem az összes szükséges felszerelést is, hogy elkezdhesse az evezős kalandot. A sportano.hu-nél biztos lehet benne, hogy a legmagasabb minőségű termékekkel játszik! 

Paddle labdák - mik a jellemzőik?

A paddle labda, annak ellenére, hogy úgy néz ki, mint egy teniszlabda, könnyebb, kisebb és kisebb a nyomása. Ezáltal a labda valamivel magasabbra kerül, mint egy teniszlabda. Hagyományosan a padlilabda gumiból készül, és a borítása fehér vagy, mint a teniszlabda esetében, sárga. Egy ilyen labda súlya 56 és 59 gramm között változik, a pattogása legfeljebb 147 cm, a nyomása pedig 4,6 és 5,2 kg között van. 

A teniszlabdához való hasonlósága ellenére fontos megjegyezni, hogy soha ne játsszon teniszlabdával. A nagyobb nyomás és a csekély, de jelentős súlykülönbség miatt ez tönkreteheti az ütőt. Az ütőjátékhoz tervezett labdák lágyabbak, így az ütő nem fog túlságosan vibrálni játék közben. A professzionális labda választása nagyobb kényelmet is jelent. Azzal, hogy egy, az evezésre szánt labdával játszol, csökkented a sérülés kockázatát. 

Paddle labdák - mik a különbségek és hogyan válasszam ki helyesen?

A megfelelő labda alapvető fontosságú, nem csak a játékstílusodat, hanem a játék közbeni kényelmet is támogatja. Az ütőgolyókat két fő csoportra osztjuk: a kezdőknek szánt termékek, amelyek alkalmanként játszanak gyors pályákon, és a haladó játékosoknak szánt termékek, amelyek rendszeresen edzenek lassú pályákon. 

Az első típusú labda ideális a kezdők számára a játék feletti nagyobb kontroll miatt. Ez a labdatípus nem csak a későbbi szervák felett nyújt nagyobb kontrollt, hanem csökkenti az ütő rezgését és a labda sebességét is. Ennek köszönhetően a játék kellemes és kényelmes lesz, még az amatőrök számára is. Ez az a labdatípus, amely tökéletes a nyári játékhoz, amikor a magas hőmérséklet miatt a labda felgyorsul.  

A második típusú labda a profiknak való. A profi játékosoknak szánt termékek rövidebb szőrszálakkal rendelkeznek, ami miatt a labdák nagyobb sebességet érnek el, és a játékos kevésbé tudja irányítani őket. Ezért azoknak ajánlott, akiknek már kialakult stílusuk van. Télen a játék felgyorsítására használják, mivel az alacsony hőmérséklet csökkenti a labda sebességét.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása