Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Görkorcsolya protektorok

Görkorcsolya protektorok - kipróbált és biztonságos modellek a Sportano.hu webáruházban 

A görkorcsolyázás a fizikai aktivitás nagyszerű formája, amely lehetővé teszi, hogy időt töltsünk a szabadban, és közben számos egészségügyi előnyt élvezzünk. Sajnos, mint minden sportág esetében, itt is fennáll a sérülés és a trauma veszélye. Ezért a kellemetlen balesetek elkerülése és a biztonságos közlekedés érdekében érdemes jó minőségű görkorcsolyavédőkbe beruházni. A Sportano.hu webáruházban olyan bevált márkák görkorcsolya protektorai találhatók, mint a Rollerblade, Tempish, FILA, Roces, Powerslide vagy K2.

Miért használjunk görgős párnákat? 

A görkorcsolyavédők nélkülözhetetlenek a lovaglás közbeni sérülésveszély minimalizálásához. Speciális betéteket tartalmaznak, amelyek elnyelik az eséskor fellépő ütés erejét, így védik testünket a súlyos sérülésektől. A megfelelően felszerelt védelemmel megnő a biztonságunk lovaglás közben, így szabadabbak és magabiztosabbak lehetünk.

A görkorcsolyázás veszélyes lehet, különösen a kezdők számára, akik még nem jártasak ebben a sportágban. Elég egy szerencsétlen csúszás, és máris súlyos sérüléseknek lehet kitenni magunkat, amelyek akár hosszú távú fogyatékossághoz is vezethetnek. A görkorcsolyavédők segítenek minimalizálni ezt a kockázatot, lehetővé téve számunkra, hogy egészségünk miatt való aggódás nélkül élvezzük a görkorcsolyázást.

Ráadásul a gördeszkabetétek használata nemcsak biztonsági, hanem felelősségteljes kérdés is. A protektorok kiválasztásával azt mutatod, hogy törődsz az egészségeddel és a biztonságoddal, ami különösen fontos a görkorcsolyázásnál, amely meglehetősen extrém lehet.

A görkorcsolyavédők különböző formákban és méretekben kaphatók, hogy mindenki igényeinek megfeleljenek. Találhatsz többek között térdvédőket, könyökvédőket, csuklóvédőket vagy sisakokat. Érdemes megjegyezni, hogy a görkorcsolya protektorok használata nem csak kötelesség, hanem olyan elem, amely befolyásolhatja a lovaglásunk minőségét. A megfelelően kiválasztott protektorok nem akadályozzák a mozgást és biztosítják a kényelmet lovaglás közben.

A görkorcsolya védőfelszerelések típusai 

A piacon számos különböző típusú görgős párna létezik, amelyeket úgy terveztek, hogy megfeleljenek a korcsolyázók különböző igényeinek és követelményeinek.

  • A térdvédők a legfontosabb felszerelés minden korcsolyázó számára. A boka és a térd a legérzékenyebb a sérülésekre motorozás közben, ezért fontos, hogy megfelelően védjük őket. A térdvédők általában rugalmas és puha anyagokból készülnek, amelyek védelmet nyújtanak, ugyanakkor lehetővé teszik a szabad mozgást.
  • A könyökvédők egy másik fontos felszerelés a korcsolyázók számára. A könyök gyakran sérülékeny egy esés során, ezért a megfelelő védelem elengedhetetlen. A könyökvédők általában olyan anyagokból készülnek, amelyek ütéscsillapítást és rugalmasságot biztosítanak a mozgás szabadsága érdekében.
  • A csuklóvédők különösen a kezdő görkorcsolyázók számára fontosak, akik még nem tudják jól irányítani a testüket lovaglás közben. A csuklóvédők megfelelő támaszt és védelmet nyújtanak a csukló csavarodásával vagy ficamával szemben egy esés során.
  • A sisakok alapvető felszerelésnek számítanak minden olyan korcsolyázó számára, aki törődik a biztonságával. A sisakok megvédik a fejünket a súlyos sérülésektől esés esetén. Érdemes odafigyelni arra, hogy a sisak megfelelően illeszkedjen a fejünkhöz és megfelelő ütéscsillapítást biztosítson.
  • A mellvédő különösen fontos az agresszívan korcsolyázó emberek számára. Ezek a protektorok védik a mellkast és a hasat a sérüléstől esés közben.
  • A lábvédő egy opcionális tartozék, amely további védelmet nyújt lovaglás közben. Ezek megvédik a lábat az ütésektől és vágásoktól, ami különösen fontos a burkolatlan terepen való lovagláskor.
  • A kézvédő egy opcionális felszerelés, amely védelmet nyújt az ütések és vágások ellen esés közben. Ezek a protektorok különösen fontosak azok számára, akik trükköket hajtanak végre vagy agresszíven korcsolyáznak.
  • Az integrált protektorok olyan átfogó védőkészletek, amelyek térd-, könyök-, csukló- és mellkasi védelmet tartalmaznak. Ezek a legsokoldalúbb és leghatékonyabb protektorok, amelyek átfogó védelmet nyújtanak lovaglás közben.

A görgős betétek gyártásához használt anyagok és technológiák 

Ahhoz, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyünk, a görkorcsolyavédőknek tartós és hatékony anyagokból kell készülniük, amelyek megfelelő párnázottságot és védelmet nyújtanak esések során.

Anyagok 

Az egyik leggyakrabban használt anyag a görgős párnák gyártásához a poliészter. Ez egy szintetikus anyag, amelyet nagy szilárdság és a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás jellemez. A poliészter könnyen tisztítható és nagyon tartós, így ideális anyag a protektorok külső rétegének.

A görkorcsolyavédők gyártásához használt másik anyag a neoprén. Ez egy rugalmas anyag, amely alkalmazkodik testünk alakjához, és magas szintű kényelmet biztosít. A neoprén vízálló is, így ideális anyag a görkorcsolyázók protektoraihoz, akik esős napokon görkoriznak.

A görgővédők gyártásához olyan habanyagokat is használnak, mint az EVA (etilénvinil-acetát) vagy a PE (polietilén). Ezek nagy sűrűségű anyagok, amelyek nagy ütéselnyelést biztosítanak, és hatékonyan védik testünket esés közben.

Technológiák 

A görgős párnák gyártása során különböző technológiákat is alkalmaznak a párna hatékonyságának és a felhasználó kényelmének növelése érdekében. Az egyik leggyakrabban alkalmazott technológia a kompressziós technológia. Ennek lényege, hogy a nyomás egyenletesen oszlik el a protektoron, ami megakadályozza a protektor csúszását és hatékony védelmet biztosít.

A korcsolyavédők gyártása során alkalmazott másik technológia a szellőzési technológia. A szellőzőrendszerrel felszerelt protektorok lehetővé teszik a levegő szabad áramlását, ami megakadályozza az izzadást és magas szintű kényelmet biztosít.

A görgővédők gyártása során is alkalmazzák a kétrétegű technológiát. Ennek során a protektor két réteggel van ellátva, ami növeli a tartósságát és a védelem hatékonyságát.

Leírás kibontása Leírás összecsukása