• Ingyenes szállítás
 • 30 napos termékvisszaküldés
 • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

Tollaslabda húrok

Termékek: 8

View as
 1. Tollaslabda húr YONEX BG AEROBITE szett kék
  2 990,00 Ft
  2 715,00 Ft
  OS

  1

 2. Tollaslabda húr YONEX NBG 95 Set arany
  2 990,00 Ft
  2 715,00 Ft
  OS

  1

 3. Tollaslabda húr YONEX BG AEROBITE Set zöld
  2 990,00 Ft
  2 715,00 Ft
  OS

  1

 4. YONEX BG 65 szett tollaslabda húr narancssárga
  2 265,00 Ft
  1 990,00 Ft
  OS

  1

 5. YONEX tollaslabda húr BG 65 készlet fehér
  2 265,00 Ft
  1 990,00 Ft
  OS

  1

Tollaslabda húrok - válasszon helyesen a Sportano shop segítségével 

A kiváló minőségű tollaslabda húr a pontos és erőteljes dart ütések alapja. A Sportano tartós szálakból készült húrjai a kezdők és a tapasztalt játékosok elvárásainak egyaránt megfelelnek. Válassza ki a pontosan az Ön igényeinek megfelelő húrt, és emelje játékát a következő szintre a Sportano segítségével. 

Tollaslabdahúrok - mik a különbségek és hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A háló, amely az ütő központi része, azaz a tollaslabda húr, a szálak vastagságában és a háló feszítőerejében különbözik. E két paramétertől függően változik az ütés ereje és pontossága, valamint a sikló visszapattanása által okozott rezgések csillapítása. A szálvastagság és a feszítőerő szintén hatással van a háló élettartamára. 

Minél vastagabb a tollaslabda-ütő húrja, annál ellenállóbb a kopással és a szakadással szemben. Emiatt a vastagabb szövés ajánlott, különösen azoknak, akik még csak most tanulják a játékot. A vékonyabb szálak érzékenyebbek a helytelenül végrehajtott ütésekkel szemben, ami miatt gyorsabban törnek és sérülnek. A vékony szálak előnye, hogy jobban érzik a dartsot. Ez az oka annak, hogy a magasabb szintű tollaslabda-ütőjátékosok ilyen húrt választanak

A tollaslabda-ütő feszítőereje szintén alapvető fontosságú. Az alsó határ itt 8 kg, a felső határ pedig 15 kg. Az erősebb húr nem mindig jelenti az ütőerő növekedését. Ez azokra vonatkozik, akik már elsajátították az ütéstechnikát, és képesek az ütőt az úgynevezett sweet spotra irányítani. Ez az a pont az ütő közepén, amely a legpontosabb és legerősebb ütést biztosítja. A jó ütéstechnika csökkenti a kéz mozgatásába fektetett erő nagyságát, és így a sérülés kockázatát is csökkenti. 

A kezdőknek ajánlott 8-10 kg feszültséget használni. Bár a játékos kevésbé tudja irányítani az ütést, a dartboard pattogása által okozott rezgések elnyelése nagyobb. Az erő, amellyel a nyíl visszapattan, szintén nagyobb. Így a kezdő játékos elkerüli, hogy reflexszerűen növelje az ütőerőt és a kar esetleges megerőltetését, ami a felkarcsont oldalsó epicondylusának gyulladásában, azaz a teniszkönyökben nyilvánul meg. 

Hogyan cserélhetem ki a húrt egy tollaslabda-ütőben?

A tollaslabda-ütő húrjának rendszeres cseréje nagyon fontos. A hosszú ideje használt húr elveszíti tulajdonságait, ami rontja a darts erejét és pontosságát. Ez befolyásolja magának az ütőnek a kopását is. 

A húr megváltoztatását akkor kell megfontolni, ha úgy érzi, hogy a csónakmozgások nem megfelelőek. Azonban nem minden embernek van ilyen érzése, különösen az elején. Ezért a legjobb, ha háromhavonta cseréljük ki a húrját. A tollaslabda-ütő húrját akkor is ki kell cserélni, ha nincs rajta látható kopás. Ennyi idő elteltével már annyira elhasználódott, hogy nem teszi lehetővé a sikló megfelelő irányítását. 

Ráadásul a régi zsinór akkor is veszít rugalmasságából, ha nem használják. Emiatt a profiknak szánt tollaslabda-ütőket kínáló gyártók gyakran feszültség nélkül árulják azokat. A levegő páratartalma és a hőmérséklet szintén befolyásolja a húr élettartamát. Annak érdekében, hogy a húr ne zsugorodjon és ne nyúljon, az ütőt szigetelt tokban és száraz, szobahőmérsékletű helyen kell tárolni

Az ütő feszességét egy speciális szervizben lehet kicserélni, ahol a régi hálót egy gép eltávolítja, és egy újat helyez fel. Egy szakképzett szerviztechnikus 30 percen belül képes megjavítani az ütőt. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása