Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Drónok

Drónok - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano üzletben 

Az utóbbi időben a drónok nagyon népszerűvé váltak, és az amatőrök, a kezdők és a profik körében egyaránt vannak rajongóik. A piacon kaphatók kamerával ellátott drónmodellek, mini drónok vagy gyermekeknek szánt drónok. Az Ön igényeitől és képességeitől függően - válasszon egy olyan modellt, amely megfelel az elvárásainak és szórakozást nyújt. A kamerával ellátott drónok lehetővé teszik videók rögzítését és fényképek készítését különböző pozíciókból, míg a gyermekeknek szánt modellek kényelmes és könnyen használható eszközök kamera nélkül. A Sportanónál professzionális DJI drónokat talál hatékony működéssel és kiváló minőségű videofelvétellel.   

Drónengedély - alapvető információk 

Bizonyára mindenki, aki érdeklődik a drónok témája iránt, hallott már a drónok használatára vonatkozó engedélyről, azaz a drónok repülésére vonatkozó engedélyről. Érdemes azonban tudni, hogy a drónok csak addig használhatók, amíg a repülés sport, nem kereskedelmi vagy rekreációs célokat szolgál, és a drón látótávolságon belül van, súlya nem haladja meg a 250 grammot, és nincs felszerelve kamerával. Minden más esetben az eszköz regisztrációjára vagy drónengedélyre, azaz pilóta nélküli légi jármű üzemeltetői (UAVO) képesítési bizonyítványra van szükség. Azokra érvényes, akik drónt kereskedelmi céllal, például fényképezés, videózás, felmérés vagy kutatási repülés céljából vezetnek.  

Kamerával, 4K, mini, gyerekeknek - dróntípusok 

A drónok típusai közé tartoznak a kamerával ellátott, általában 4K felbontású drónok, valamint a mini drónok, amelyek méretükben különböznek a hagyományos drónoktól. A gyermekeknek szánt drónok általában kamera nélküli modellek, amelyek szabadidős célú irányításra és repülésre szolgálnak. Maga az eszköz, azaz a drón azonban több kategóriába sorolható:  

  • amatőr és professzionális drónok - az előbbieket (általában kamera nélkül) arra használják, hogy megtanulják, hogyan kell repülni egy ilyen eszközzel, és gyakran gyermekeknek és kezdőknek ajánlják, míg az utóbbiakat professzionális használatra és filmezésre vagy fényképezésre tervezték; 
  • multirotoros drónok és légijárműves drónok - az előbbiek kialakításukban a helikopterekre hasonlítanak, míg az utóbbiak felépítésük révén a repülőgépekhez hasonlítanak; 
  • Autonóm és irányított drónok - az előbbiek teljesen autonómok, és előre beállított területeken repülhetnek, míg az utóbbiakat egy vezérlő vagy távirányító segítségével irányítják; 
  • Sport- és szabadidős drónok - a versenydrónokat nagyobb sebességre tervezték, és nagyobb akkumulátorkapacitás jellemzi őket, míg a szabadidős drónok amatőrök mindennapi használatára szolgálnak.  

Hogyan válasszon drónt gyermeke számára? 

A gyermekeknek szánt drón számos funkcióval rendelkezik, és lehetővé teszi a fényképek és videók készítését, és a megfelelő eszköz kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a biztonságot. Ezen túlmenően figyeljen a berendezés tartósságára és a drónt a sérülésektől védő kiegészítő borításokra. A készüléknek nemcsak könnyen használhatónak, hanem kompaktnak és viszonylag könnyűnek is kell lennie. A legfiatalabb drónrajongók számára hatékonyabb lesz egy ilyen eszköz használatának megtanulása. Ha a gyermek otthon akar játszani az eszközzel, elegendő egy kamera nélküli mini drón vagy egy kamerával ellátott mini drón.  

Drón - kamerával vagy anélkül? 

A legtöbb gyermekeknek szánt drón nincs felszerelve kamerával, és szabadidős repülésre és szórakozásra használják. Nagyszerű szórakozást nyújtanak, és lehetővé teszik a készülék távirányítóról vagy egy speciális konzolról történő vezérlését. Ezért elsősorban gyerekeknek és olyan embereknek szánják, akik a szabadidős repüléshez keresnek felszerelést. Másrészt a kamerával ellátott drónokat azoknak ajánljuk, akik professzionális eszközt keresnek. Néha választhat egy kamerával ellátott mini drónt, amely kisebb méretű, mint a standard felszerelés. A kisebb készülékeket gyerekeknek és kezdőknek ajánljuk, ahol könnyebb elsajátítani az ilyen típusú elektronika használatát.  

Hogyan válasszunk kamerával ellátott drónt? 

A kamerával ellátott drón nemcsak a szabadidős repüléshez lesz nagyszerű, hanem a fotókat és videókat készítő szakemberek is használhatják. Ha a legjobb képminőséget szeretné, válasszon legalább Full HD minőségű modelleket. Ezt a felbontást azonban jelenleg a 4K kamerával felszerelt drónok váltják fel. Néha UHD (Ultra High Definition) és HD (High Definition) felbontású és minőségű modelleket is találhat. Ezen kívül a drónnak HDR funkcióval is rendelkeznie kell a legjobb felvételek rögzítéséhez. A Hyperlapse mód viszont lehetővé teszi, hogy gyorsított tempóban rögzítsen. Egy kamerával ellátott drón esetében érdemes, ha rendelkezik GPS funkcióval, hogy nyomon követhesse az eszközt, elkerülhesse az akadályokat és könnyen visszahelyezhesse a berendezést a megfelelő helyre.  

Hogyan válassza ki a megfelelő drónt? 

A drónok számos funkcióval és képességgel rendelkeznek, és mielőtt egy adott modell mellett döntene - válassza ki, hogy kamerával rendelkező vagy kamera nélküli eszközről van-e szó. Ha olyan felszerelést szeretne, amely képes rögzíteni és fotózni, figyeljen a felbontásra, az érzékelőre, a minőségre és a képstabilizálásra. Egyes modellek olyan modern funkciókkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy a szükséges paraméterek előzetes beállításával maga is repülhessen a drónnal. A többségben azonban vannak távirányítású drónok, ahol az összes beállítást egy panel segítségével vezérelheted. A készülék vásárlásakor ellenőrizze a drón működési és repülési idejét, ahol a megadott értékek általában átlagértékek, de ez lehetővé teszi, hogy a saját igényeihez viszonyított modellt válasszon. Ha a drónt professzionális célokra kívánja használni, akkor a tágas akkumulátor elengedhetetlen. Itt érdemes szem előtt tartani a támogatott képformátumot, a memóriakártyák támogatását és kapacitását, illetve olyan kiegészítő tartozékokat, amelyek megkönnyítik a drón használatát és mozgatását.  

Drónok - mely márkákra érdemes fogadni? 

A Sportanónál a DJI drónok széles választékával rendelkezünk, amelyekkel csodálatos felvételek és videók készíthetők. A választott modelltől függően a különböző készülékek különböznek a beállítások, funkciók és paraméterek, például az érzékelő, a felbontás vagy a mellékelt tartozékok tekintetében. A modellek között megtalálható a mavic mini drón különböző változatokban, amelyek 2,7K, 4K és Full HD felbontást, valamint 12 Mpix kamerát garantálnak. A drónokhoz olyan alapvető tartozékok is tartoznak, mint a vezérlőkamera, a kardánfedél, az USB csatlakozókábelek, a töltők vagy a hordtáska. Forduljon bátran professzionális ügyfélszolgálatunkhoz, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő modellt. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása