Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Boot kezelések

Impregnálás cipőkhöz – védje és ápolja cipőjét

A cipőimpregnálások olyan készítmények, amelyek a cipők víz, szennyeződés és mechanikai sérülések elleni védelmére szolgálnak. Elsősorban természetes anyagokból, például bőrből vagy velúrból készült cipőkhöz használják, de szintetikus anyagokból készült cipőkhöz is. A cipők impregnálása a lábbeli ápolásának fontos szakasza, amely lehetővé teszi annak esztétikus megjelenésének megőrzését, és hosszú távú védelmet nyújt a káros külső tényezőkkel szemben. A Sportano.hu oldalon megtalálja a legjobb impregnálásokat olyan márkák lábbelijéhez, mint a Nikwax vagy a TOKO.

A cipő vízszigetelésének típusai – melyiket válasszuk?

Különféle típusú cipőtömítők kaphatók a piacon. Összetételüktől és alkalmazásuktól függően megkülönböztetünk permetes, folyékony és aeroszolos impregnálást . Mindegyiknek megvan a maga sajátossága és alkalmazása, ezért érdemes a cipők anyagához igazodó impregnálásokat választani.

Hogyan működik a cipő vízszigetelése? A cselekvés mechanizmusa

A cipő impregnálása láthatatlan védőbevonatot hoz létre a lábbeli felületén, amely megakadályozza a víz, szennyeződés és egyéb káros anyagok behatolását a lábbeli belsejébe. A cipőimpregnálások bevonják az anyag szálait, amelyekből készültek, így jobban ellenállnak a nedvességnek és a szennyeződéseknek. Ennek köszönhetően a cipő megőrzi eredeti minőségét és tovább esztétikus marad.

Víz és szennyeződés elleni védelem – a vízszigetelő cipők kulcsfontosságú funkciója

A cipőimpregnálások hatékony védelmet nyújtanak a víz és a szennyeződés ellen. Ezeknek köszönhetően a cipők jobban ellenállnak a nedvességnek, és könnyebben eltávolíthatók róluk a foltok. A cipők impregnálásával az anyag kevésbé lesz érzékeny a mechanikai sérülésekre, például kopásokra vagy hajlításokra.

Védelem a mechanikai sérülések ellen – miért érdemes impregnátumot használni?

A cipőimpregnálások a nedvesség és szennyeződés elleni védelem mellett a mechanikai sérülések ellen is védelmet nyújtanak. Ennek köszönhetően a cipők jobban ellenállnak a kopásnak, hajlításnak vagy egyéb mechanikai sérüléseknek, ami befolyásolja a tartósságukat és élettartamukat.

Hogyan használjunk vízszigetelést cipőkhöz? Tippek és trükkök

A vízszigetelés hatékony működése érdekében a gyártó utasításai szerint kell használni. Az impregnálás felhordása előtt a cipőt alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől és meg kell szárítani. Az impregnálást egyenletesen kell felvinni a cipő teljes felületére, majd hagyni kell megszáradni. Győződjön meg arról, hogy a vízszigetelés teljesen megszáradt, mielőtt újra használná a csizmát.

Színtelen és színes impregnálások cipőkhöz - mit válasszunk?

A piacon vannak színtelen és színes impregnálások a cipők számára. A színtelen impregnálások nem változtatják meg az anyag színét vagy textúráját, ami azt jelenti, hogy különböző színű cipőken való használatra alkalmasak. A színes impregnálásokat egy adott színű cipőkre ajánljuk, aminek köszönhetően megerősíthetők és a cipő színe felfrissíthető. A színes impregnálás kiválasztásakor érdemes ügyelni arra, hogy az teljesen vízálló legyen, hogy elkerüljük a csúnya elszíneződést.

Leírás kibontása Leírás összecsukása